inbraakbeveiliging, raambeveiliging, inbraakbeveiliging raam, inbraakbeveiliging deur, inbraakwerende deur,

Inbraakbeveiliging topprioriteit bij Aliplast

Je huis als warme en gezellige plek. We wensen het je toe. En daarbij hoort ook de factor veiligheid. Pas dan kun je helemaal gerust zijn. De aluminium ramen en deuren van Aliplast scoren sowieso goed qua inbraakbeveiliging en er zijn een aantal extra mogelijkheden om je veiligheidsgevoel nog te verhogen.

Inbraakbeveiliging: hoe & wat

Inbraakpreventie of inbraakbeveiliging begint met de juiste keuze van ramen en deuren. De veiligheid wordt aangeduid met Resistance Class (RC), gebaseerd op de EN1627 norm oftewel de Europese richtlijnen voor inbraakweerstand van veiligheidsdeuren. Hoe hoger de klasse, hoe hoger de inbraakbeveiliging. Voor woningbouw is dit meestal RC2. Inbraakbeveiliging RC3 vind je vooral in gebouwen met een hoger inbraakrisico zoals bedrijven, banken en overheidsgebouwen.

 

Standaard inbraakbeveiliging raam & deur

Alle profielsystemen van Aliplast voldoen aan de normen voor inbraakbeveiliging RC2 of RC3. Elk raam, elke deur en elk schuifsysteem heeft een basisveiligheid, en aluminium is op zich al een zeer sterk en bijna onbreekbaar materiaal. Toch zijn er extra’s om de veiligheid verder te verhogen. De verschillende mogelijkheden in de keuze van beslag bijvoorbeeld zorgen ervoor dat systemen van Aliplast optimaal scoren qua inbraakbeveiliging en bijkomende bescherming bieden tegen inbrekers.

 

Inbraakbeveiliging verhogen

Wat kun je dan nog meer doen om de inbraakbeveiliging te verhogen?

 

  • Extra beveiliging op deuren:

Beveilig het standaardscharnier op deuren extra tegen inbraak door de scharnieren te verstevigen met uitliftbeveiliging of dievenklauwen. Hierdoor blijft de inbraakwerende deur op zijn plaats als de scharnieren geforceerd worden. Kies naast het verstevigen van de scharnieren voor kerntrekbeveiliging van de cilinder.

 

  • Meerpuntsslot

Naast de standaard deursloten voor zowel schuifdeuren als loopdeuren kun je kiezen voor het Aliplast 7 puntslot voor inbraakbeveiliging. De deur wordt dan beter afgesloten waardoor inbrekers veel meer moeite moeten doen om deze te forceren en je woning al snel laten voor wat die is.

Van standaardbeveiliging naar extra inbraakbeveiliging voor ramen en deuren.

Foto: Edward Van Hees

  • Raambeveiliging

Laat je ramen uitrusten met extra veilig tweesterrenbeslag, te herkennen aan het logo. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een standaard handgreep te vervangen door een exemplaar met cilinderslot voor ultra inbraakbeveiliging.

 

 

  • Inbraakwerend glas

Naast inbraakwerende profielen is ook inbraakwerend glas een belangrijke factor om de inbraakbeveiliging te verhogen. Het is de inbraakwerende folie in het glas die verhindert dat het glas gaat breken. Vraag advies voor inbraakwerend glas in combinatie met inbraakwerende ramen en deuren van Aliplast aan een dealer bij jou in de buurt.

Aliplast & inbraakbeveiliging

Inbraakwerende technieken en beveiliging krijgen bij Aliplast alle aandacht. We lieten al onze series ramen, deuren en schuifsystemen testen op inbraakbeveiliging. We kunnen je dan ook voor al onze producten een inbraakbeveiligingscertificaat overleggen. Vraag ernaar. Want ons doel is dat jij je veilig voelt.

 

Vraag advies aan een Aliplast dealer 

Een overzicht van onze aluminium systemen

Bekijk onze producten

Doe inspiratie op

Ontdek onze projecten