projectontwikkeling, projectontwikkelaar vastgoed, projectontwikkeling vastgoed, projectbouw ontwikkeling

Trends in projectontwikkeling met aluminium

Als projectontwikkelaar wil je investeren in de toekomst en bijdragen aan een mooie en duurzame leefomgeving. Dat begrijpen we bij Aliplast. Daarom doen wij al jaren onderzoek naar de rol van aluminium. Het resultaat is de ontwikkeling van aluminium maatwerk om projectontwikkeling en vastgoed ‘to the next level’ te tillen. We volgen de ontwikkelingen op de markt op de voet en spelen in op de actuele woonbehoeften.

 

Bekijk onze referenties op het gebied van projectontwikkeling 

Trends in projectontwikkeling

Bijzondere gevelarchitectuur is een meerwaarde voor het stadsbeeld, maar daar stopt het niet als je futureproof aan projectontwikkeling wilt doen. Of het nu om wooneenheden gaat of kantoorgebouwen… mensen hebben behoefte aan extra comfort en ze hebben veel meer aandacht voor energieverbruik. Dat betekent dat je daar als projectontwikkelaar en architect ook een antwoord op moet bieden. Slimme sturing kan een oplossing zijn, wordt gezegd. Maar vergeet ook de kozijnsystemen niet. De beste keuze daarvoor is aluminium. Ramen, deuren en gevelbekleding in aluminium combineren esthetiek, functionaliteit, energiebesparing en 100% recyclebaarheid met elkaar. Die buitenkozijnen thermisch en akoestisch optimaal uitwerken, daar heb je specialisten voor nodig.

 

Ondersteuning aan projectontwikkeling

Bij Aliplast omarmen we duurzame projectontwikkeling. We drukken mee onze stempel op de vastgoedsector en dit met aluminium kozijnsystemen. De ingenieurs in ons ontwerpbureau werken samen met projectbouw aan verschillende innovatieve systemen.

Bij Aliplast omarmen we duurzame projectontwikkeling.

We beschikken ook over een eigen officiële testbank om al onze nieuwe producten in-house te testen. Projectontwikkelaars kloppen bij ons aan om te sparren over toepassingen in aluminium voor hun bouwprojecten. In samenwerking met Aliplast verwerkers krijgen zo de mooiste pareltjes vorm.

Duurzame projectontwikkeling

Een mooi voorbeeld van projectontwikkeling met Aliplast systemen is Louise Marie, een woonproject met 207 appartementen en penthouses, verdeeld over twee woontorens van 14 verdiepingen. Een juweeltje van glas en licht aan de Antwerpse skyline. Door de ligging aan de singel was akoestiek een zeer belangrijke factor bij de keuze van de ramen. Door de hoogte van ruim 60 m moesten de ramen kunnen weerstaan aan hoge wind- en waterlasten. Er werd gekozen voor de Aliplast Star75 en de Ultraglide voor de schuifpuien die in de penthouses meer dan 3 m hoog zijn. Wat Aliplast sterk onderscheidt van veel andere systeemleveranciers is dat we een eigen extrusieafdeling hebben en specifieke oplossingen voor projectontwikkeling kunnen uitwerken.

 

Ook samenwerken voor projectontwikkeling? 

Een overzicht van onze aluminium systemen

Bekijk onze producten

Doe inspiratie op

Ontdek onze projecten