Aluminium vouwen, Aluminium buigen, Plaat-, vouw- en buigwerk

Aluminium vouwen en buigen à la carte

Aluminium raam- en plaatwerk tot in de puntjes afgewerkt, daar zorgt Aliplast voor. Plaatwerk kappen, vouwen, ponsen en lassen en aluminium profielen buigen, daar zijn vakmensen en de juiste machines voor nodig. Het helpt de productie en realisatie van onze verwerkers meteen een grote sprong vooruit. Zij bestellen hun plaatafwerking gewoon bij ons online.

 

Samenwerken voor vouw- & buiwerk? 

Aluminium vouwwerk door experts

Wist je dat Aliplast Aluminium Systems een gespecialiseerde afdeling heeft die zich toelegt op het vouwwerk? Wij maken gebruik van CNC gestuurde machines. Hierdoor kunnen we platen op zeer precieze wijze snijden, vouwen en ponsen. Zowel voor stukwerk als voor grote projecten, met standaard of complexe vormen, kun je steeds bij ons terecht.

 

Aluminium vouwwerk voor specifieke doeleinden

Het resultaat van aluminium vouwwerk zie je elke dag in het straatbeeld. Bij woningen, kantoorgebouwen, industriebouw, architectonische pareltjes. Stuk voor stuk zijn ze voorzien van geïntegreerd maatwerk in aluminium, zoals:

 

  • Aluminium dagkanten voor ramen die dieper in de gevel liggen of er verder uitspringen.
  • Aluminium dorpels in L-profiel voor onder het raam, in U-profiel voor inklemming in dagopeningen of Z-profiel waarbij de dorpel aan het raam wordt bevestigd.
  • Aluminium hoekafwerkingen, gevelplaatwerk, enz.

 

Aluminium kap- en ponswerk

Ook voor kapwerk, bijvoorbeeld voor valse centers, kun je bij Aliplast terecht. Dit plaatwerk met een ronde uitgekapte vorm kan boven een recht raam worden geplaatst. Een goedkopere oplossing dan gebogen ramen. Wij verzorgen al je kapwerk volgens opgegeven afmetingen of aangeleverde mal of CAD-tekening.

 

Aliplast kan je plaatwerk ook van pons- of boorgaten voorzien.

En desgewenst lassen wij je plaatwerk volgens het ontwerp van de klant.

Ronde of gebogen ramen

Ronde ramen, half ronde ramen, korfbogen of gebogen deuren: wij buigen je aluminium profielen tot het gewenste resultaat. Ze kunnen ook verwerkt worden tot een halffabricaat raam. De profielverbindingen worden dan gelast en de lasnaden worden afgevlakt. Hierdoor worden overgangen tussen rechte en gebogen profielen onzichtbaar weggewerkt. Het afwerkingsniveau is dus zeer hoog.

 

Plaat-, vouww- of buigwerk? Neem contact met ons op 

Een overzicht van onze aluminium systemen

Bekijk onze producten

Doe inspiratie op

Ontdek onze projecten