aluminium onderhouden, aluminium roest, aluminium beschermen, dof aluminium poetsen, aluminium corrosie

Aluminium is eenvoudig te onderhouden

Ramen en deuren kies je weloverwogen. Je zoekt naar de optimale balans tussen esthetiek, functionaliteit, isolatiewaarde en levensduur. En last but not least: kozijnen die weinig onderhoud nodig hebben. Dat is wel zo handig. We kunnen je alvast meegeven dat aluminium alles heeft wat je zoekt. Aluminium is zeer eenvoudig te onderhouden en het roest nooit. Je bespaart tijd en geld met de volgende tips.

 

Bekijk alle producten om aluminium te onderhouden 

Aluminium onderhouden & beschermen

Om aluminium te onderhouden volstaat een periodieke schoonmaakbeurt. Afhankelijk van de woonomgeving en het milieu reinig je jouw aluminium ramen, deuren, schuifsystemen enz. 2 tot 4 keer per jaar. In een landelijke omgeving is 2 keer per jaar voldoende, in de stad en aan de kust zo’n 4 keer per jaar. Maak ook regelmatig de binnenkant van de raamkaders en de schuifrails schoon. Zo zorg je ervoor dat je ramen steeds gemakkelijk opendraaien en je schuifpui vlot openschuift.

 

Milde reinigingsproducten die je aluminium onderhouden

Gebruik voor het reinigen Aliplast Periodi Clean met lauw water. Spoel af met koud, schoon water en droog af. Gebruik hiervoor steeds een zachte doek. Gebruik voor het reinigen nooit oplosmiddelen zoals aceton, benzine of nagellak remover. Ook zuren (azijn) of alkalische producten zoals ammoniak of soda moeten worden vermeden. Reinig of behandel je ramen evenmin bij te felle zon of bij hoge temperaturen.

 

Aluminium onderhouden voor een goed kleurbehoud

Een jaarlijkse behandeling voor langdurig kleurbehoud is een aanrader om je aluminium te onderhouden. Het is goed om  zo’n grondige onderhoudsbeurt eenmaal per jaar uit te voeren. Net na een poetsbeurt met Periodi Clean breng je dan Maxigloss aan. Maxigloss zorgt voor een reinigende werking en langdurige bescherming tegen vervuiling. Bovendien geeft deze behandeling je lakwerk een nieuwe en diepere glans. Een aanrader om je aluminium te onderhouden.

Aluminium is extreem onderhoudsvriendelijk.

Aluminium goed onderhouden is levenslang genieten

Je hoeft je aluminium ramen en deuren bij het onderhouden niet meer te schilderen of te vernissen. Iets om bij stil te staan als je niet te vaak je kozijnen wilt onderhouden. Gewoon af en toe eens reinigen met onze onderhoudsproducten is voldoende om je kleur te behouden. Aluminium ramen zijn trouwens beschikbaar in oneindig veel kleuren, en voor de afwerking kun je kiezen tussen mat, glanzend en structuurlak. Desgewenst kun je voor binnen en buiten een andere kleur kiezen. Bovendien biedt Aliplast een kleurengamma aan met 25 jaar lakgarantie.

 

Je ziet het: aluminium ramen zijn niet alleen gemakkelijk te onderhouden, maar ook heel duurzaam.

 

Aluminium onderhouden is makkelijk, vraag maar aan een Aliplast dealer 

Een overzicht van onze aluminium systemen

Bekijk onze producten

Doe inspiratie op

Ontdek onze projecten