aluminium reinigen, reinigingsproducten aluminium, aluminium lak, aluminium schoonmaken, verweerd aluminium reinigen

4 tips om aluminium te reinigen

Aluminium is een onderhoudsvriendelijk materiaal. Dat is alvast een pluspunt als je investeert in aluminium ramen en deuren. Toch is het aangeraden aluminium periodiek te reinigen of schoon te maken om zorgeloos te blijven genieten van je kozijnen. Met onderstaande tips verleng je de levensduur van je aluminium.

 

Bekijk alvast de reinigingsproducten 

Aluminium reinigen: na plaatsing

Na installatie van je aluminium ramen en deuren is het aangeraden de kozijnen volledig te reinigen. En ook eventuele kalk- en cementresten te verwijderen zodat er geen inbranding mogelijk is. Voor de volledige reiniging kun je vertrouwen op het milde aluminium reinigingsproduct Periodi-Clean van Aliplast. Meteen na deze eerste reinigingsbeurt is het goed om de laklaag te conserveren met Maxi-Gloss om nieuwe vuilafzettingen te vermijden. Hierdoor worden de poriën van de lak met een wasachtige en veilige substantie verzegeld. Aluminium reinigen op deze manier is de allerbeste start.  

 

Aluminium reinigen: periodiek onderhoud

Tussendoor volstaat het om af en toe je aluminium te reinigen. Je doet dit als volgt:

 

  • De glaspartijen schoonmaken met Periodi-Clean
  • Aluminium raamprofielen met een zeem reinigen / navegen
  • Naspoelen met schoon koud water om restjes reinigingsmiddel te verwijderen
Aluminium reinigen is eenvoudig met milde reinigingsproducten.

Even meegeven nog dat die restjes en terugkomende vervuiling (stof, regen) onder invloed van de zon gelakte aluminium oppervlakken kunnen beschadigen. Simpelweg periodiek jouw aluminium reinigen, biedt de beste garantie.

Aluminium heeft weinig onderhoud nodig, wel is af en toe reinigen aanbevolen.

Aluminium reinigen: jaarlijks onderhoud

Eenmaal per jaar is het goed om je aluminium wat grondiger te reinigen. Het doel is om alle vervuiling te verwijderen die zich gedurende het jaar heeft afgezet. Je aluminium jaarlijks reinigen doe je wederom met Periodi-Clean. Na het jaarlijks aluminium reinigen is een conservering van de laklaag met Maxi-Gloss aanbevolen. De laklaag krijgt dan extra bescherming tegen nieuwe vuilafzettingen. In landelijke regio’s, in de buurt van industriezones en aan de kust of in de stad zou het kunnen dat je aluminium sneller vervuild raakt. Aliplast raadt je dan aan om vaker grondiger je aluminium te reinigen voor optimaal plezier van jouw kozijnen.

 

Aluminium reinigen: overzicht producten

Tot slot: zoek het niet te ver. Aluminium reinigen doe je met milde reinigingsproducten, verkrijgbaar bij een Aliplast specialist bij jou in de buurt.

Deze vakman of -vrouw weet alles over aluminium reinigen en staat voor je klaar met gericht advies.

Aarzel niet om te vragen wat in jouw geval de beste aanpak is om je aluminium te reinigen.

 

Vind een dealer 

Een overzicht van onze aluminium systemen

Bekijk onze producten

Doe inspiratie op

Ontdek onze projecten