voordelen aluminium, nadelen aluminium, voor- en nadelen aluminium

De sublieme voordelen van aluminium

Ramen en deuren in aluminium combineren het beste voor je woning met levenskwaliteit. Schoonheid en functionaliteit in perfecte balans. Aluminium is een duurzaam en hedendaags materiaal dat een hele reeks unieke voordelen biedt.

 

Vraag een offerte aan bij onze dealers 

Voordelen aluminium: kwaliteitsstatement

Met aluminium maak je een duidelijk statement. Je kiest voor een duurzaam en modern materiaal met bijzondere eigenschappen. Voor topkwaliteit en zorgeloos genieten. De opvallendste voordelen van aluminium:

 

  • Aluminium ramen en deuren passen bij elke bouwstijl
  • Aluminium raamprofielen hebben hoge isolatieprestaties - en zijn zelfs geschikt voor passiefhuizen
  • Beschikbaar in allerlei kleuren, tinten en afwerkingen
  • Zeer onderhoudsvriendelijk, je hoeft het niet te schilderen of vernissen
  • Aluminium gaat decennialang mee, is bijzonder kleurvast en kan niet roesten, barsten of kromtrekken
  • Aluminium is 100% recyclebaar, telkens weer
  • Aluminium is zeer licht en tegelijkertijd ook erg sterk en bijzonder geschikt voor grote raamoppervlaktes.
  • Inbraakveilig: de stevigheid van het materiaal beschermt tegen inbraak.

 

Voordelen aluminium: factor design

Nog één van de voordelen van aluminium: het materiaal biedt een grote architectonische vrijheid. Minimalistisch, strakke belijning, karaktervolle uitstraling, fijnzinnige detaillering… Het is niet verwonderlijk dat de mooiste architectonische pareltjes tot stand komen met aluminium. Architectuur met grote raampartijen bijvoorbeeld, voor een grenzeloos binnen- en buitengevoel. Of tijdloze gevelbekleding met verticale en horizontale profielen in diverse designs. Allesbehalve doorsnee en met echte voordelen. Aluminium is a way of life. Daarom zijn architecten zo graag creatief met (de voordelen van) aluminium.

Laat je overtuigen door de vele voordelen van aluminium voor je ramen en deuren.

Foto: Nicolas da Silva Lucas

Voordelen aluminium: voor ontelbare toepassingen

Aluminium leent zich voor ontelbare systeemtoepassingen. Als je op zoek bent naar ramen en deuren, dan zijn de voordelen van aluminium doorslaggevend. Maar ook voor andere toepassingen zijn de voordelen van aluminium enorm. Denk aan aluminium schuif- en vouwdeuren, serres, terrasoverkappingen, veranda’s, outdoor living, vliesgevels, gevelbekleding, binnendeuren en horren. De voordelen van aluminium openen een wereld van mogelijkheden voor particuliere woningen en professionele gebouwen. Ervaar het zelf.

De voordelen van Aliplast aluminium

Bij Aliplast overtuigen we je graag verder van de voordelen van aluminium. Onze systemen zijn het resultaat van vakmanschap en oog voor schoonheid. In onze fabriek en Center of Excellence in Lokeren – ja, wij staan voor 100% made in Belgium  – wordt met hart en ziel gewerkt aan de profielen van morgen. Wij ontwikkelen op maat van de actuele woonbehoeften. Duurzaamheid is daarbij een belangrijk aspect en één van de belangrijkste voordelen van aluminium. Ons materiaal helpt immers isoleren en levert zo een bijdrage aan het klimaat.

 

Klaar om alle voordelen van aluminium zelf te ontdekken? Toegewijde Aliplast dealers staan je bij. Dat maakt de keuze voor je nieuwbouw of renovatie veel eenvoudiger.

 

Neem contact met ons op 

 

Een overzicht van onze aluminium systemen

Bekijk onze producten

Doe inspiratie op

Ontdek onze projecten