aluminium schuiframen, aluminium schuifdeuren, schuifraam met deur, schuifdeursysteem, monorail schuifraam

Aluminium schuiframen verbinden binnen & buiten

A room with a view – dat creëer je met aluminium schuiframen. Denk: een minimalistische look voor je woning en een subliem uitzicht naar buiten. Ja, want met aluminium schuiframen geniet je in stijl van meer licht, ruimte en openheid. Voor elke woonbehoefte zijn er aluminium schuiframen.

 

Ontdek alvast het aanbod aluminium schuiframen 

Monorail, duorail, drierail aluminium schuiframen

Belangrijk om te weten: aluminium schuiframen kies je in een mono-, duo- of drierailsysteem. Het aantal rails duidt op de mogelijkheden om je aluminium schuiframen te verschuiven. Je architect, schrijnwerker en vakkundig plaatser kunnen je hierover het beste advies geven. Want de keuze van type aluminium schuiframen hangt een beetje samen met de architecturale eisen, de ruimte die je beschikbaar hebt en je wensen. Even toelichten…

 

  • Monorail: aluminium schuifraam met één rail, bestaande uit een vast stuk met glas en een opengaande vleugel. Dit geeft een minimalistische look.
  • Duorail: aluminium schuiframen met dubbele rails, waarbij beide vleugels open kunnen of waarbij je één vleugel vast laat monteren.
  • Drierail: aluminium schuiframen met een vast kader en 3 vleugels op 3 rails, waarbij je 2 vleugels kan openschuiven.

 

Aluminium schuiframen: van groot naar grootst

Het leuke aan aluminium schuiframen is de diversiteit aan uitvoeringen waarin je ze kan bestellen, zeker bij Aliplast. Zo zijn er de universele aluminium schuiframen VG 500 met courante afmetingen die quasi in elk type woning passen. Sowieso top qua glasdikte, vleugelhoogte en isolatiewaarden, en verkrijgbaar met vlakke dorpel zodat universele aluminium schuiframen met deur ook ideaal zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Ga voor een aluminium schuifsysteem van Aliplast.

Kijken we naar de grotere formaten, dan is bijvoorbeeld Ultraglide de ultieme aluminium schuifraam. 440 kg licht en eenvoudig met één enkele hand te bedienen. Met Max Light maximaliseer je licht, luxe en isolatie. Deze reeks staat voor geweldige aluminium (hef)schuiframen met een minimalistisch design. Ultraslanke schuifsysteem technologie laat je genieten van een ononderbroken zicht.

 

Het summum van minimalisme

Een  architecturaal pareltje is de gloednieuwe Miniline.

Dit schuifraam wordt volledig in de vloer, muur en plafond ingebouwd zodat je alleen de verticale middenstijl van 20 mm ziet.

Outdoor living feeling met aluminium schuiframen

Zoek je niet per se een geïsoleerd aluminium schuifraam, maar eerder een glasschuifsysteem dat vooral de wind tegenhoudt? Bekijk dan zeker de range Glass Glide  van Aliplast. Een uniek en elegant glasschuifsysteem, waarbij je zicht naar buiten niet wordt belemmerd door verticale aluminium profielen. Met verschillende openingsmogelijkheden en ingebouwde meenemers die zorgen voor het openen en sluiten van de vleugels. Het is de perfecte aanvulling voor een pure outdoor living beleving. Het kan gebruikt worden voor scheidingsconstructies zoals veranda’s, en ook als scheiding van terras en buitenruimte in woningen en appartementen. Zeer mooi!

 

Aluminium schuiframen van Aliplast

Bij Aliplast maken we van aluminium schuiframen het neusje van de zalm. Gedreven door innovatie en onze passie voor schoonheid. Zo zorgen onze moderne aluminium schuiframen voor naadloze overgang van jouw woning naar de tuin. Universeel, open hoek, verzonken dorpel, slankere profielen… schuift makkelijk allemaal. Een zalig binnen-buitengevoel, we wensen het ook jou toe.

 

Gratis offerte voor aluminium schuiframen? 

Een overzicht van onze aluminium systemen

Bekijk onze producten

Doe inspiratie op

Ontdek onze projecten