projectontwikkeling, projectontwikkelaar vastgoed, projectontwikkeling vastgoed, projectbouw ontwikkeling

Trends in projectontwikkeling met aluminium

Als projectontwikkelaar wil je investeren in de toekomst en bijdragen aan een mooie en duurzame leefomgeving. Begrijpen we bij Aliplast. Daarom doen wij al vele jaren onderzoek naar de rol van aluminium. Het resultaat is de ontwikkeling van aluminium maatwerk om projectontwikkeling en vastgoed ‘to the next level’ te tillen. We volgen de markt goed op en spelen in op de actuele woonbehoeften.

 

Interesse om samen te werken? Contacteer ons 

Trends in projectontwikkeling

Bijzondere gevelarchitectuur is een meerwaarde voor het stadsbeeld, maar daar stopt het niet als je futureproof aan projectontwikkeling wil doen. Of het nu om wooneenheden gaat of kantoorgebouwen… mensen hebben nood aan extra comfort en ze hebben veel meer aandacht voor energieverbruik. Betekent dat je als projectontwikkelaar en architect mee een antwoord moet bieden. Slimme sturing kan een oplossing zijn, wordt geroepen. Maar vergeet het schrijnwerk niet. En dan kies je best voor aluminium. Ramen, deuren en gevelbekleding in aluminium combineren esthetiek, functionaliteit, energiebesparing en 100% recycleerbaarheid. Dat buitenschrijnwerk thermisch en akoestisch op punt stellen, daar heb je specialisten voor nodig.

 

Ondersteuning aan projectontwikkeling

Bij Aliplast omarmen we duurzame projectontwikkeling. We drukken mee onze stempel op de vastgoedsector en dit met aluminium schrijnwerk. De ingenieurs in ons ontwerpbureau werken samen met projectontwikkeling aan verschillende innovatieve systemen.

Bij Aliplast omarmen we duurzame projectontwikkeling.

Durama - Group Huyzentruyt - Luum Architecten - Foto: Yvan Glavie

We beschikken ook over een eigen officiële testbank om al onze nieuwe producten in house te testen. Projectontwikkelaars kloppen bij ons aan om te sparren over toepassingen in aluminium voor hun bouwprojecten. In samenwerking met Aliplast constructeurs krijgen zo de mooiste parels vorm.

Duurzame projectontwikkeling

Een mooi voorbeeld van projectontwikkeling met Aliplast systemen is Louise Marie, een woonproject met 207 appartementen en penthouses, verdeeld over twee woontorens van 14 verdiepingen. Een parel van glas en licht aan de Antwerpse skyline. Door de ligging aan de singel was akoestiek een zeer belangrijke factor bij de keuze van de ramen. Door de hoogte van ruim 60 m moesten de ramen kunnen weerstaan aan hoge wind- en waterlasten. Er werd gekozen voor de Aliplast Star75 en de Ultraglide voor de schuiframen die in de penthouses meer dan 3 m hoog zijn. Wat Aliplast sterk onderscheidt van veel andere systeemleveranciers is dat we een eigen extrusieafdeling hebben en specifieke oplossingen voor projectontwikkeling kunnen uitwerken.

 

Interesse om samen te werken? Contacteer ons 

 

Een overzicht van onze aluminium systemen

Bekijk onze producten

Doe inspiratie op

Ontdek onze projecten