aluminium ramen, aluminium raamprofiel, aluminium kozijn, steellook ramen zwart, PVC of aluminium ramen

Aluminium ramen – mooi & duurzaam

Als de tijd rijp is om nieuwe ramen te bestellen voor je nieuwbouw of renovatie, dan is gericht advies geen overbodige luxe. De stijl is uiteraard van belang, maar ook factoren zoals duurzaamheid, het prijskaartje en de kwaliteit spelen een rol. Je maakt misschien de overweging: pvc of aluminium ramen. Aliplast licht toe waarom aluminium ramen voor iedereen de beste investering zijn.

 

Bekijk aluminium ramen 

Pvc of aluminium ramen?

De voordelen van aluminium ramen zijn: een lange levensduur, onderhoudsvriendelijk, sterk dus geschikt voor grote glasoppervlakken, sterk isolerend, kleurvast en duurzaam.

PVC ramen hebben een even goede isolatie. Ze zijn minder geschikt voor grote oppervlakken en het materiaal is gevoeliger voor krassen. Hou daar rekening mee als je de prijs gaat vergelijken.

 

 

Aluminium ramen, een milieubewuste keuze

Aluminium ramen zijn 100% recyclebaar. Dat betekent dat je van oude aluminium ramen telkens weer nieuwe ramen kunt maken zonder dat de kwaliteit ervan afneemt. Dit is één van de voorwaarden van cradle to cradle, de ultieme duurzame touch van aluminium ramen. Aliplast heeft 10 raamsystemen met een Silver Cradle to Cradle certificaat, een wereldwijd erkende maatstaf voor veiligere en duurzamere producten met het oog op de circulaire economie. Aluminium ramen produceren is dus duurzaam, en aluminium ramen kopen een milieubewuste investering.

 

Aluminium ramen gaan levenslang mee

Ook goed om te weten: aluminium ramen hoef je niet meer te schilderen of te vernissen. Gepoedercoate aluminium ramen verkleuren niet door de zon, roesten niet en zullen niet barsten of kromtrekken. Aluminium ramen zijn beschikbaar in zeer veel kleuren. De juiste tint op je aluminium kozijnen tilt je thuis naar een hoger niveau. Qua afwerking kies je tussen mat, glanzend en structuurlak. Een verschillende kleur voor de binnenkant en de buitenkant is ook een optie. Aliplast biedt zelfs een kleurengamma aan met 25 jaar lakgarantie.

 

Aluminium ramen zijn de ideale match voor jouw woning of project. Schoonheid, functionaliteit en duurzaamheid in de perfecte balans. Aliplast staat daarvoor garant.

 

Gratis offerte voor aluminium ramen? 

Aluminium ramen zijn een mooie en milieubewuste keuze.

Een overzicht van onze aluminium systemen

Bekijk onze producten

Doe inspiratie op

Ontdek onze projecten