aluminium kleuren, geanodiseerd aluminium kleur, aluminium poederlakken, anodisatie kleuren, ral kleuren aluminium

Aluminium kleuren in the picture

Je voorkeur gaat uit naar ramen, deuren of gevelbekleding in aluminium. Dat horen we graag. Dan sta je voor de aluminium kleurenkeuze. Volg je hart en ga voor de kleur die helemaal bij je woning en persoonlijkheid past. Want wat je esthetische wensen ook zijn: de mogelijkheden van aluminium kleuren zijn onbeperkt. De perfecte match voor jouw project bestaat.

 

Laat je alvast inspireren 

Wall of color – breed scala aan aluminium kleuren

De juiste aluminium kleuren tillen je thuis naar een hoger niveau. Bij Aliplast bestel je ramen en deuren in elke kleur en afwerking die je maar wenst: structuur, mat, glanzend, geanodiseerd enz. Donker, licht, goudkleurig aluminium… Bij onze dealers kun je de verschillende kleuren en structuren op staal bekijken. Om een wisselwerking qua sfeer tot stand te brengen, kun je de binnen- en buitenprofielen van je ramen laten lakken in verschillende kleuren naar keuze (bicolor lakken). Scharnieren, krukken en andere accessoires kunnen hierop aansluiten. Zo creëer je een harmonisch geheel.

De perfecte aluminium kleurenmatch voor jouw project bestaat.

Een schitterend voorbeeld van aluminium kleuren

Om in de sfeer te komen… wat denk je van deze villa met gebogen vormen en koperen gevel? Hier werd gekozen voor de Star75 lijn omdat die een moderne en strakke uitstraling heeft. De raamprofielen werden in 2 kleuren gelakt: de witte kleur 9010M van de ramen aan de binnenkant gaat zo op in de witte muren en versterkt de grote ruimtes. Voor de buitenkant werd gekozen voor poederkleur 8C33AN. Dat is een koperkleurige lakanodisatie, als alternatief in poedervorm voor echte anodisatie. Mooi, toch!

 

Kies uit een eindeloos aluminium kleurenpalet.

Wat is poederlakken van aluminium?

Poederlakken of poedercoaten is de techniek om je profielen in om het even welke kleur te kunnen aanbieden. Het aluminium ondergaat eerst een voorbehandeling als bescherming. Daarna krijgt het een poederlaklaag met behulp van een elektrostatisch, automatisch poederlaktoestel.

 

Wat is anodiseren van aluminium?

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling voor een gecontroleerde oxidelaag op het aluminium. Het voordeel is dat de uitstraling van het materiaal volledig wordt behouden. Het kan desgewenst een andere tint krijgen door een kleur aan het chemische bad toe te voegen, maar het kan ook zijn oorspronkelijke aluminium kleur behouden. Het resultaat is minder krasbestendig dan gelakte profielen, maar wel zeer chic.

In-house aluminium kleuren & lakken bij Aliplast

Je begrijpt het: Aliplast is je ultieme leverancier van topaluminium in alle kleuren. Op onze 3 laklijnen wordt naast de profielen ook buig-, plaat- en vouwwerk gepoederlakt. Met een capaciteit van 8 miljoen m2 per jaar bieden we lengtes aan tot 7 m in meer dan 1.000 kleuren. Je geniet van 15 jaar garantie op het lakwerk en voor de kleurenreeksen timeless colors (TC), pure texture (PT), mat timeless (MT) en timeless glanzend (T) werken we met poederklasse II die je dus de Seaside lakgarantie van 25 jaar biedt. Kiezen maar!

 

De Aliplast dealers laten je graag alle kleurenstalen zien 

Een overzicht van onze aluminium systemen

Bekijk onze producten

Doe inspiratie op

Ontdek onze projecten