energiezuinige woning, woning energiezuinig maken, energiezuinig huis, duurzaam wonen, U-waarde

Aluminium, een must voor een energiezuinige woning

Van de energiefactuur word je vandaag de dag niet vrolijk. Investeren in groene energieoplossingen is een goed idee, maar een energiezuinige woning is meer dan dat. Het begint bij de keuze van je ramen en deuren en de zogenaamde U-waarde. Op dat vlak zit je goed met aluminium kozijnsystemen van Aliplast.

 

Ik wil meer info over Aliplast aluminium 

Een energiezuinige woning bouwen

Bij de bouw of verbouwing van een energiezuinige woning is het belangrijk om rekening te houden met de isolatiewaarde. Specifiek voor ramen en deuren is de U-waarde van belang. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatiewaarde van je ramen en deuren.De Aliplast aluminium series zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen op het gebied van isolatiewaardes. Onze ramen en deuren houden de kou perfect buiten. Het resultaat van de nieuwste technieken die zorgen voor een uitstekende thermische onderbreking tussen de binnenste en buitenste profielhelften. Zo geniet je van een uitermate energiezuinige woning. Hou voor een optimale match rekening met de U-waardes van zowel het glas als het aluminium raam.

 

Een energiezuinige woning is budgetvriendelijk

Niet alleen wat betreft de U-waarde scoren de Aliplast aluminium systemen optimaal. Een energiezuinige woning vraagt ook om budgetvriendelijke oplossingen. Aluminium has got you covered. Je kunt voor de rest van je leven zorgeloos genieten van ramen en deuren die tegen alle weersomstandigheden bestand zijn, zelfs bij intensief gebruik. Voor vernieuwing hoef je dus geen budget uit te trekken. En dat geldt ook voor onderhoud, want aluminium heeft alleen een regelmatige reiniging nodig, is super onderhoudsvriendelijk en past perfect in het plaatje van een energiezuinige woning. Geen dure producten of verf nodig dus.

 

Energiezuinige aluminium passiefwoning

Ga je nog een stapje verder en wil je een energiezuinige passiefwoning bouwen? Ook dan denkt Aliplast graag met je mee over kozijnsystemen die hier 100% aan bijdragen. Hiervoor ontwikkelden we een speciaal aluminium raamprofiel Star90, waarbij de Uw-waarde super laag is. Berekeningen kun je zelf doen via de van Bouw-Energie.

Aliplast is je partner voor een energiezuinige woning.

Foto: Nick Cannaerts

Aliplast, partner voor energiezuinige woningen

Wil je weten welk Aliplast systeem het beste bij jouw energiezuinige wensen en woning past? Bekijk dan onze producten en ga in gesprek met een Aliplast dealer bij jou in de buurt. Onze dealers zijn stuk voor stuk specialisten, opgeleid om jou correct te adviseren over de optimale combinatie van glas en ramen voor jouw energiezuinige woning.

 

Aluminium voor passiefbouw 

Een overzicht van onze aluminium systemen

Bekijk onze producten

Doe inspiratie op

Ontdek onze projecten