aluminium ramen, aluminium raamprofiel(en), aluminium kozijn(en), steellook ramen zwart, PVC of aluminium ramen

Aluminium ramen – mooi & duurzaam

Als de tijd rijp is om nieuwe ramen te bestellen voor je nieuwbouw of renovatie, dan is gericht advies geen overbodige luxe. De stijl is uiteraard van belang, maar ook factoren zoals duurzaamheid, het prijskaartje en de kwaliteit. Je maakt misschien de overweging: pvc of aluminium ramen. Aliplast licht toe waarom aluminium ramen voor iedereen de beste investering zijn.

 

Bekijk de aluminium ramen in onze catalogus 

Pvc of aluminium ramen?

De voordelen van aluminium ramen zijn:

  • ze hebben een lange levensduur,
  • ze zijn onderhoudsvriendelijk,
  • ze zijn sterk dus geschikt voor grote glasoppervlakken,
  • ze zijn sterk isolerend,
  • ze zijn kleurvast en duurzaam.

 

PVC ramen hebben een even goede isolatie. Ze zijn echter minder geschikt voor grote oppervlakken en het materiaal is gevoeliger voor krassen. Hou daar rekening mee als je de prijs gaat vergelijken.

 

Aluminium ramen, een milieubewuste keuze

Aluminium ramen zijn 100% recycleerbaar. Dat betekent dat je van oude aluminium ramen telkens weer nieuwe ramen kan maken zonder dat de kwaliteit afneemt. Dit is één van de voorwaarden van cradle to cradle, de ultieme duurzame touch van aluminium ramen. Aliplast heeft 10 raamsystemen met een Silver Cradle to Cradle certificaat, een wereldwijd erkende maatstaf voor veiligere en duurzamere producten met het oog op de circulaire economie. Deze ramen produceren is duurzaam, ze kopen is een milieubewuste investering.

 

Aluminium ramen gaan levenslang mee

Nog goed om te weten: onze ramen hoef je niet te schilderen of vernissen. Gepoedercoate aluminium ramen verkleuren niet door de zon, roesten niet en zullen niet barsten of kromtrekken. Bovendien zijn ze beschikbaar in heel veel kleuren. De juiste tint tilt je thuis naar een hoger niveau. Qua afwerking kies je tussen mat, glanzend en structuurlak. Een verschillende kleur voor de binnenkant en de buitenkant is ook een optie. Aliplast biedt zelfs een kleurengamma aan met 25 jaar lakgarantie. Aluminium ramen zorgen voor de perfecte balans tussen schoonheid, functionaliteit en duurzaamheid. Dat beloven we!

 

Ik wil een gratis offerte voor aluminium ramen 

Aluminium ramen van Aliplast zijn duurzaam.

Een overzicht van onze aluminium systemen

Bekijk onze producten

Doe inspiratie op

Ontdek onze projecten