aluminium kleuren, geanodiseerd aluminium kleur, aluminium poederlakken, anodisatie kleuren, ral kleuren aluminium

Aluminium kleuren in the picture

Je voorkeur gaat uit naar ramen, deuren of gevelbekleding in aluminium. Horen we graag. Dan sta je voor de aluminium kleurenkeuze. Je hart volgen en gaan voor de kleur die helemaal bij je woning en persoonlijkheid past. Want wat je esthetische wensen ook zijn: de mogelijkheden van aluminium kleuren zijn onbeperkt. De perfecte match voor jouw project bestaat.

 

Vraag een offerte bij een Aliplast verdeler in je buurt

Wall of color – breed scala aan aluminium kleuren

De juiste aluminium kleuren tillen je thuis naar een hoger niveau. Bij Aliplast bestel je schrijnwerk in elke kleur en afwerking die je wenst: structuur, mat, glanzend, geanodiseerd enz. Donker, licht, goudkleurig aluminium… Bij onze verdelers kan je de verschillende kleuren en structuren op staal gaan bekijken. Om een wisselwerking qua sfeer tot stand te brengen, kan je de binnen- en buitenkant van je ramen laten lakken in verschillende kleuren naar keuze (bicolor lakken). Scharnieren, krukken en andere accessoires kunnen hierop aansluiten. Zo creëer je een harmonisch geheel.

Een schitterend voorbeeld van aluminium kleuren

Om in de sfeer te komen… wat denk je van deze villa met gebogen vormen en koperen gevel? Hier werd gekozen voor de Star75 lijn omdat dit een moderne en strakke uitstraling heeft. De raamprofielen werden in 2 kleuren gelakt: de witte kleur 9010M van de ramen aan de binnenkant gaat zo op in de witte muren en versterkt de grote ruimtes. Voor de buitenkant koos men poederkleur 8C33AN. Dat is een koperkleurige lakanodisatie, als alternatief in poedervorm voor echte anodisatie. Mooi, toch!

 

Wat is poederlakken van aluminium?

Poederlakken of poedercoaten is de techniek om je profielen in eender welke kleur te kunnen aanbieden. Het aluminium ondergaat eerst een voorbehandeling als bescherming. Daarna krijgt het een poederlaklaag aan de hand van een elektrostatische, automatische poederlaktoestel.

 

Wat is anodiseren van aluminium?

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling voor een gecontroleerde oxidelaag op het aluminium. Het voordeel is dat de uitstraling van het materiaal volledig wordt behouden. Het kan desgewenst een andere kleur krijgen door een kleur in het chemische bad te doen, maar het kan ook zijn oorspronkelijke aluminium kleur behouden. Is minder krasbestendig dan gelakte profielen, maar wel zeer chique.

In-house aluminium kleuren & lakken bij Aliplast

Je begrijpt het: Aliplast is je ultieme leverancier van topaluminium in alle kleuren. Op onze 3 laklijnen worden naast de profielen ook buig-, plaat- en plooiwerk gepoederlakt. Met een capaciteit van 8 miljoen m2 per jaar bieden we lengtes aan tot 7 m in meer dan 1.000 kleuren. Je geniet van 15 jaar garantie op het lakwerk en voor de kleurenreeksen timeless colors (TC), pure texture (PT), mat timeless (MT) en timeless glanzend (T) werken we met poederklasse II die je dus de Seaside lakgarantie van 25 jaar biedt. Kiezen maar!

 

Vraag een offerte bij een Aliplast verdeler in jouw buurt 

Een overzicht van onze aluminium systemen

Bekijk onze producten

Doe inspiratie op

Ontdek onze projecten