aluminium onderhouden, aluminium roest, aluminium beschermen, dof aluminium poetsen, aluminium corrosie

Aluminium is eenvoudig te onderhouden

Ramen en deuren kies je weloverwogen. Zoek naar de optimale balans tussen esthetiek, functionaliteit, isolatiewaarde en levensduur. En last but not least: schrijnwerk dat weinig onderhoud vraagt, is wel net zo handig. We kunnen je alvast meegeven dat aluminium is wat je nodig hebt. Aluminium is zeer eenvoudig te onderhouden en het roest nooit. Je bespaart tijd en geld met de volgende tips.

 

Bekijk alle producten om aluminium te onderhouden 

Aluminium onderhouden & beschermen

Om aluminium te onderhouden volstaat een periodieke poetsbeurt. Naargelang de woonomgeving en het milieu poets je 2 tot 4 keer per jaar je aluminium ramen, deuren, schuifsystemen en meer. Landelijk is 2 keer per jaar voldoende, in de stad en aan de kust zo’n 4 keer per jaar. Reinig ook regelmatig de binnenkant van de raamkaders en de schuifrails. Zo zorg je er voor dat je ramen makkelijk blijven opendraaien en je schuiframen vlot openschuiven.

 

Milde reinigingsproducten die je aluminium onderhouden

Gebruik voor het reinigen Aliplast Periodi Clean met lauw water. Spoel af met koud, helder water en droog af. Gebruik steeds een zachte doek. Gebruik voor het reinigen nooit oplosmiddelen zoals aceton, benzine of nagellak remover. Ook zuren (azijn) of alkalische producten zoals ammoniak of soda moeten worden vermeden. Reinig of behandel je ramen evenmin bij te felle zon of bij hoge temperaturen.

 

Aluminium onderhouden voor een goed kleurbehoud

Een jaarlijkse behandeling voor langdurig kleurbehoud is een aanrader om je aluminium te onderhouden. Eenmaal per jaar doe je best zo’n grondige onderhoudsbeurt. Net na een poetsbeurt met Periodi Clean breng je dan Maxigloss aan. Maxigloss zorgt voor een reinigende werking en langdurige bescherming tegen vervuiling. Bovendien geeft deze je lakwerk een nieuwe en diepere glans. Een aanrader om je aluminium te onderhouden.

Aluminium is super onderhoudsvriendelijk.

Aluminium goed onderhouden is levenslang genieten

Je hoeft je aluminium ramen en deuren bij het onderhouden niet meer te schilderen of te vernissen. Iets om bij stil te staan als je niet te vaak je aluminium wil onderhouden. Gewoon af en toe eens reinigen met onze onderhoudsproducten is voldoende om je kleur te behouden.Aluminium ramen zijn trouwens beschikbaar in oneindig veel kleuren, naar afwerking kan je kiezen tussen mat, glanzend en structuurlak. Desgewenst kan je binnen en buiten een andere kleur kiezen. Bovendien biedt Aliplast een kleurengamma aan met 25 jaar lakgarantie.

Je ziet het: ramen zijn niet enkel gemakkelijk te onderhouden, maar ook heel duurzaam.

 

Zoek een verdeler in jouw buurt 

Een overzicht van onze aluminium systemen

Bekijk onze producten

Doe inspiratie op

Ontdek onze projecten