energiezuinige woning, woning energiezuinig maken, energiezuinig huis, duurzaam wonen, U-waarde

Aluminium, een must voor een energiezuinige woning

Van de energiefactuur word je vandaag niet vrolijk. Investeren in groene energieoplossingen is een goede zaak, maar een energiezuinige woning omhelst meer dan dat. Het begint bij de keuze van je ramen en deuren en de zogenaamde U-waarde. Op dat vlak zit je goed met aluminium schrijnwerk van Aliplast.

 

Vraag een offerte bij een verdeler in je buurt 

Een energiezuinige woning bouwen

Bij de bouw of verbouwing van een energiezuinige woning is het belangrijk om rekening te houden met de isolatiewaarde. Specifiek voor ramen en deuren is de U-waarde van belang. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatiewaarde van je ramen en deuren.

De Aliplast aluminium series zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van isolatiewaardes. Onze ramen en deuren houden de koude perfect buiten. Het resultaat van de nieuwste technieken die zorgen voor een excellente thermische onderbreking tussen de binnenste en buitenste profielhelften. Zo geniet je van een uitermate energiezuinige woning. Hou voor een optimale match rekening met de U-waardes van zowel het glas als het aluminium raam.

 

Een energiezuinige woning is budgetvriendelijk

Niet enkel op vlak van U-waarde scoren de Aliplast aluminium systemen top. Een energiezuinige woning vraagt ook om budgetvriendelijke oplossingen. Aluminium has got you covered. Het is voor de rest van je leven zorgeloos genieten van ramen en deuren die tegen alle weersomstandigheden bestand zijn, zelfs bij intensief gebruik. Voor vernieuwing hoef je dus geen budget te voorzien. Dat geldt ook voor onderhoud, want aluminium vraagt gewoon om regelmatige reiniging, is super onderhoudsvriendelijk en past perfect in het plaatje van een energiezuinige woning. Geen dure producten of verf nodig.

 

Energiezuinige aluminium passiefwoning

Ga je nog een stapje verder en wil je een energiezuinige passiefwoning bouwen, ook dan denkt Aliplast graag met je mee over schrijnwerk dat hier 100% aan bijdraagt. Hiervoor ontwikkelden we een speciaal aluminium raamprofiel Star90, waarbij de Uw-waarde super laag is. Berekeningen kan je zelf doen via de EPB- of EPC-calculator van Bouw-Energie.

 

 

Aliplast is je partner voor een energiezuinige woning.

Foto: Nick Cannaerts

Aliplast, partner voor energiezuinige woningen

Wil je weten welk Aliplast systeem het beste bij jouw energiezuinige wensen en woning past? Bekijk dan zeker onze producten en ga in gesprek met een Aliplast verdeler bij jou in de buurt. Onze verdelers zijn stuk voor stuk specialisten, opgeleid om je correct te adviseren over de optimale combinatie van glas en ramen voor jouw energiezuinige woning.

 

Vraag een offerte bij een verdeler in jouw buurt 

 

Een overzicht van onze aluminium systemen

Bekijk onze producten

Doe inspiratie op

Ontdek onze projecten