aluminium reinigen, reinigingsproducten aluminium, aluminium lak reinigen, aluminium kuisen, verweerd aluminium reinigen, hoe aluminium ramen reinigen, aluminium ramen wassen met dreft, aluminium ramen wassen, tips om aluminium te reinigen, aluminium jaarlijks reinigen

4 tips om aluminium te reinigen

Aluminium is een onderhoudsvriendelijk materiaal. Dat is alvast een pluspunt als je investeert in aluminium ramen en deuren. Toch is het aangeraden aluminium periodiek te reinigen of kuisen om zorgeloos te genieten van je schrijnwerk. Met onderstaande tips verleng je de levensduur van je aluminium.

 

Bekijk onze reinigingsproducten 

Aluminium reinigen: na plaatsing

Na installatie van je aluminium schrijnwerk is het aangeraden de constructie volledig te reinigen, alsook eventuele kalk- en cementresten te verwijderen zodat er geen inbranding mogelijk is. Voor de volledige reiniging kan je vertrouwen op het milde aluminium reinigingsproduct Periodi-Clean van Aliplast. Meteen na deze eerste reinigingsbeurt is het goed om de laklaag te conserveren met Maxi-Gloss om nieuwe vuilafzetting te vermijden. Hierdoor worden de poriën van de lak met een wasachtige en veilige substantie verzegeld. Aluminium reinigen op deze manier is de allerbeste start.

 

Aluminium reinigen: periodiek onderhoud

Tussendoor volstaat het om af en toe je aluminium te reinigen als volgt:

 

  • De glaspartijen kuisen met Periodi-Clean
  • Aluminium raamprofielen met een zeem reinigen / navegen
  • Best naspoelen met zuiver koud water om restjes van reinigingsmiddelen te verwijderen
Aluminium vraagt weinig onderhoud, wel af en toe te reinigen.

Even meegeven nog dat die restjes en terugkomende vervuiling (stof, regen) onder invloed van de zon gelakte aluminium oppervlakken kunnen beschadigen. Simpelweg periodiek aluminium reinigen biedt de beste garantie.

Aluminium reinigen is eenvoudig met milde reinigingsproducten.

Aluminium reinigen: jaarlijks onderhoud

Eenmaal per jaar kan je best je aluminium wat grondiger reinigen. Het doel is om alle vervuiling te verwijderen die zich gedurende het jaar heeft afgezet. Je aluminium jaarlijks reinigen doe je wederom met Periodi-Clean. Na het jaarlijks aluminium reinigen is een conservering van de laklaag met Maxi-Gloss aanbevolen. De laklaag krijgt dan extra bescherming tegen nieuwe vuilafzetting. In landelijke regio’s, nabij industriezones en aan de kust of in een stad zou het kunnen dat je aluminium sneller vervuild raakt. Aliplast raadt je dan aan om vaker grondiger je aluminium te reinigen voor optimaal plezier van je schrijnwerk.

 

Aluminium reinigen: overzicht producten

Tot slot: zoek het niet te ver. Aluminium reinigen doe je met milde reinigingsproducten, verkrijgbaar bij een Aliplast specialist bij jou in de buurt.

 

 

De Aliplast-verdeler weet alles over aluminium reinigen en kan je vertellen wat in jouw geval de beste aanpak is om je aluminium te reinigen.

Vind een verdeler vlakbij jou 

Een overzicht van onze aluminium systemen

Bekijk onze producten

Doe inspiratie op

Ontdek onze projecten