vliesgevels, gordijngevel, glasgevel, gordijngevels aluminium, elementsgevel

Creatief met vliesgevels op je gebouw

Woningen, kantoorgebouwen en industriële panden verdienen een unieke look. Als het eens wat anders mag zijn aan de buitenkant, waarom dan niet richting vliesgevels kijken? Deze thermisch isolerende verfraaiing heeft heel wat te bieden, zowel esthetisch als functioneel.

 

Ik wil een gratis offerte voor vliesgevels 

Vliesgevels & moderne architectuur

Vliesgevels in aluminium – ook wel gordijngevels of glasgevels genoemd – winnen aan terrein bij zowel particulier vastgoed als bedrijfsgebouwen. Wanneer je grotere glasoppervlakken wil dan wat een gewoon raamsysteem kan dragen, dan kies je voor een vliesgevel. Het is het toonbeeld van moderne architectuur. Menig ontwerper gaat er graag mee aan de slag, creatieve vrijheid alom want je hebt keuze uit verschillende afwerkingsprofielen. En voor de kleur moet je ’t ook niet laten. Volop keuze!

 

Vliesgevels & Aliplast Aluminium Systems

Bij Aliplast dragen de ultieme vliesgevels de naam MC WALL. Dat is pure schoonheid en natuurlijke lichtinval voor de bouw van moderne gevels met zowel eenvoudige als complexe vormen. Wind- en waterinfiltratie krijgen geen kans. De MC WALL vliesgevels beloven een grote diversiteit en dynamiek op het vlak van stijlen, regels en afwerkingsprofielen.

Het systeem is geschikt voor alle soorten ondoorzichtige of glazen vullingen met een draagkracht aan 600 kg. Naast verticale gevels kunnen ook glasdaken gemaakt worden. Ook opengaande delen zijn mogelijk, zoals een parallel uitzetraam of een dakvenster. Maar je kan het ook combineren met andere raam- en deursystemen van Aliplast.

 

Ontdek de voordelen van een vliesgevel.

Vliesgevels & uitvoeringen

De vliesgevel van Aliplast bestaat in 5 verschillende versies.

 

  • MC Wall: traditionele vliesgevelprofielen met een lengte van 7meter. Zo kunnen er vrije overspanningen worden gemaakt zonder gebruik van inschuifprofiel
  • MC Glass: hiermee kan je optisch een geheel glazen gevel realiseren.
  • MC Passive en MC Passive Plus: extra isolerende gordijngevel versies waarbij het gebruik van triple glas mogelijk is
  • MC Fire: de extra brandwerende gordijngevel

Vliesgevels & prestaties

De straffe thermische prestaties van aluminium vliesgevels zijn een pure meerwaarde. De MC Passive Plus versie van Aliplast heeft een Uf waarde van 0.97 W/m²K. De MC Wall werd ook getest op andere prestatieniveaus:

 

  • Luchtdichtheid: klasse AE1300 behaald
  • Waterdichtheid: klasse RE1500 behaald
  • Windweerstand: 2600 Pa 3900Pa behaald
  • Akoestiek: tot 41dB(-2;-6)

 

Ik wil een gratis offerte voor vliesgevels 

Een overzicht van onze aluminium systemen

Bekijk onze producten

Doe inspiratie op

Ontdek onze projecten